www.zslukasove.cz

čtvrtek 7. května 2020

Čtvrtek 7. 5. 2020

Dobré ráno, Plavčíci.
Naše virtuální setkání se uskuteční v úterý 12. 5. 2020 v 10 hodin. Termín Vám v neděli večer definitivně potvrdím a pošlu všechny informace do mailu.

Dnes je čtvrtek a přesto je to poslední pracovní den tohoto týdne. Zítra 8. 5. 2020 slavíme státní svátek. Je to den, kdy skončila 2. světová válka. 

Tento měsíc je plný různých svátků. Znáte je všechny?

Dnes začneme matematikou.

Jak se vám daří naučit se násobky 5 zpaměti? Že to není tak těžké?
Násobilku si můžete procvičit formou různých her. Můžete hrát třeba vojnu nebo využít víčka z PET lahví, podívejte, jak na to.



Můžete také procvičovat přímo zde:
V knize na straně 62 vypracujte příklady 3, 4.

Čtení

Víte, jak se jmenuje Ferdův kamarád?

Dnes si přečtete příběh o Pytlíkovi.


Najdete jej v čítance na straně 104, 105, 106. Čtěte pomalu a hlasitě. Pokud to bude potřeba, přečtěte si příběh vícekrát. 
Teď je čas na testík.

Pracovní činnosti aneb Maminkám vstup zakázán

Plavčíci, teď je to děsně tajné. Dávejte si pozor, aby vám maminka nekoukala třeba přes rameno. Poproste ji, aby vás nechala alespoň 45 (tak dlouho trvá vyučovací hodina) samostatně. Tak, zavřít dveře, je to děsně tajné.

Tuto neděli slaví všechny maminky svátek. Určitě je potěší, když si na ně vzpomenete. Můžete jim taky něco vyrobit, třeba kytičku nebo panáčka, který jí bude stále připomínat, jak moc ji máte rádi.

Pokud si na to netroufáte, nezoufejte. Třeba vám pomůže tatínek nebo starší sourozenec. 

Nemá nikdo čas? Můžete mamince napsat dopis nebo nakreslit obrázek. To zvládnete i sami. Hlavně nezlobte a dejte jí oooooobrovskou sladkou pusinku, protože si to fakt zaslouží. Kdy? Už tuto neděli. Nezapomeňte na ně. V pondělí nashledanou.