www.zslukasove.cz

pondělí 6. dubna 2020

Úterý 7. 4. 2020

Dobrý ráno, Plavčíci.
Dnes musím pochválit celou třídu. Všichni jste mi včera poslali testík a dokážete bravurně ukazovat na podstatná jména. Gratuluji, udělali jste mi velkou radost.
Tady vám posílám sladkou, medovou odměnu. Pokud jste ještě nesnídali, tak se můžete nasnídat během pohádky:



Čtení

Pohádek není nikdy dost. Otevřete si čítanky na straně 92 a přečtěte nahlas příběh Velikonoce v Bullerbynu. Hotovo? Teď se přesvědčíte, jak dobře jste četli.

Matematika

Děkuji za krásné výrobky násobků 2 a 3. Můžete s nimi hrát vojnu. Hra je pro dva hráče. Rozdělte kartičky na polovinu, nahoře budou příklady, dole výsledky. Teď oba hráči vezmou vrchní kartu své kupičky a počítají příklady. Vyhrává ten, kdo má větší číslo (výsledek příkladu porovnejte). Pokud máte stejný výsledek, je to vojna a musíte si vzít další kartu z kupičky. Opět počítáte a vyhrává větší výsledek. Výherce si vezme všechny 4 karty. Hru můžete hrát tak dlouho, až jeden z hráčů nebude mít žádnou kartu. 

Vypočítejte na straně 54 příklady 1, 2, 3, 4.
Příklad 2 vypadá složitě, ale není. Nenechte se zmást tečkami na zobrazených kostičkách. Pokud si nevíte rady, zítra vám ukážu, jak na to. Dnes si potrapte hlavičky.

Angličtina

Pamatujete si na Jacka, který hledal ponožku = SOCK, na maminku, která hledala tašku = BAG, na Polly, která hledá botu = SHOE?
Dokážete přečíst SH?

Zopakujte si písničku On, in, under, by




Pamatujete si, co tato slovíčka znamenají?   
ON = NA

IN = V

UNDER = POD


BY = VEDLE

Teď si otevřete pracovní sešit na straně 41 a doplňte, kde jsou hračky umístěné. Prosím o foto do mailu.

To je pro dnešek vše. Užijte si krásný den.