www.zslukasove.cz

pátek 27. března 2020

Pátek 27. 3. 2020

Dobré ráno, Plavčíci,
moc Vám děkuji za dopisy. Udělali jste mi velkou radost. Alex, Nikol, Matěj, Natálky, Rostík, Laura, Vaneska, Elenka, Tobiášek, Dominik, Míša a Kuba si zaslouží další jedničku ze slohu. Gratuluji.

Dneska už je paťulínek. Poslední úkoly tohoto týdne: 

Český jazyk

Včera jste mi připravili milé překvapení v podobě dopisu. Dnes se zaměříme na čtení. Odpověď na dopis už jste si určitě přečetli. Pokud ne, nakoukněte rodičům do mailu (až budou mít čas).
Protože to vypadá, že budete doma ještě dlouho, začněte číst libovolnou knížku. Pokud se Vám bude líbit, můžete ji časem vyfotit na nástěnku a doporučit ostatním. Určitě doma najdete něco ke čtení, čím se zabavíte.
Pokud budete chtít, vyberte si čtení s porozuměním.


Matematika



Už dokážete vyjmenovat násobky tří?



V tomto videu jsme zopakovala dělení po částech a násobky tří do 18. 



V odkazech procvičujte: 


Teď dokončete celou stranu 50. Jsou to jen dvě cvičení - 4 a 5.

Prvouka

Dnes na vás čeká kontrolní testík. Nebojte se, zvládnete jej bez pomocí rodičů a pokud se spletete, připravím vám zase něco k vysvětlení i procvičování.

Poslední úkol je tak trochu překvapení. Protože jste už velcí, umíte číst i psát, je čas mít svůj vlastní školní mail. V mailu rodičů najdete všechny informace. Možná to poprvé ani podruhé nezvládnete sami. Nevadí, první týden v první třídě, jste taky nečetli plynule. Teď to zvládáte na jedničku. ;-) 

Krásný víkend